Moderne villa | Cala Vadella - 901

Deze moderne villa ligt op een exceptioneel mooie lokatie. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het strand van Cala Vadella en de zee. In de verte zie je de eilanden Bledas en s'Espartar liggen.

Prijs: € 2.100.000,-

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwste villa's en interessante deals.

Uw Naam

Belastingen Ibiza

Wat voor belastingen betalen buitenlandse huiseigenaren jaarlijks in Spanje?

1 Spaanse onroerend goed belasting, beter bekent als IBI (impuesto sobre bienes inmuebles) en huisvuil belasting (basuras). Deze belastingen zijn van toepassing op alle eigenaren van onroerend goed, ongeacht of zij wonen in Spanje of niet. Dit zijn jaarlijkse gemeentelijke belastingen die rechtstreeks moeten worden betaald aan de gemeenschap (gemeentehuis) waar het onroerend goed zich bevindt.

2 De zogenaamde inkomen en vermogen belasting voor "non-residents". Hierbij wordt de belasting op "assets"(activa/bezit) van het voorgaande jaar betaald aan de belastingdienst in het district waar de "assets" zich bevinden. In het geval van de vermogensbelasting wordt de hoogste van de twee waarden gebruikt om het bedrag van de verschuldigde belasting vast te stellen. Hetzij de waarde die bij het kadaster opgevraagd wordt of de aankoopprijs zoals gedocumenteerd in de notari‘le akte van de verkoop. De deadline voor het indienen van vermogensbelasting voor 2012 is 31-12-2013.

Krijg ik een oproep voor fiscale betalingen van de gemeente of van de belastingdienst?

Nee, meestal niet! Mensen die belasting moeten betalen in Spanje hebben zoiets als "debts to be discharged at a creditor's domicile", met andere woorden, ieder persoon is zelf verantwoordelijk voor het uitvinden welke belastingen waar en wanneer betaald moeten worden. Dit houdt in dat de te betalen belasting op tijd betaald moet worden zonder dat daar een verzoek voor is gekomen. Omdat dit erg lastig is is het aan te raden een lokaal geregistreerde belasting adviseur in de hand te nemen.

Zijn inkomsten uit verhuur van uw huis in Spanje belastbaar?

Ja, alle inkomsten die in Spanje worden verdiend, inclusief inkomsten uit huur, dienen hier betaald te worden. Vanaf 2007 geldt een belastingtarief van 24%, dit is van toepassing op "non-residents" die geen geregistreerd bedrijf in Spanje hebben. Let op! Op Ibiza dient u wel een geldige licentie te hebben om uw huis te verhuren. Voor meer informatie over deze licentie neem dan contact met ons op.

Wanneer kan ik factureren in Spanje?

U kunt alleen facturen verzenden in Spanje als u zich heeft aangemeld bij de Spaanse belastingdienst. Dit geldt zowel voor residents als non-residents.

Wat heb ik nodig om een bedrijf te registeren?

Allereerst moet u contact opnemen met een lokale belastingadviseur om uit te zoeken wat u moet doen en welke kosten daarbij gebaat zijn. Sinds 2003 is het Spaans bedrijfsbelasting afgeschaft voor de meeste bedrijven. Dat is een erg groot voordeel. Er is echter nog wel veel bureaucratie en administratieve rompslomp waar je mee te maken krijgt als je hebt besloten een bedrijf op te richten.

Om uw bedrijfsactiviteiten uit te kunnen voeren in Spanje is het essentieel dat u bewijs hebt van relevante diploma's of erkende licenties. Bovendien moet je verduidelijken aan welke voorwaarden moet worden voldaan alvorens een beroep kan worden uitgeoefend. Dit is ook afhankelijk van of u in Spanje woont om te werken of alleen hier belasting betaalt. In het laatste geval is het afhankelijk of u ook nog belasting betaalt in een ander land dan Spanje. In dat geval mag u een bedrijf alleen registreren als een "beperkte inkomen betaler", met andere woorden als een "non-resident".

Als u geregistreerd bent in meerdere EU-landen als een onbeperkt inkomen belastingbetaler kan het zijn dat u uw belasting dubbel betaalt. De reden hiervoor is dat elk Europees land tot op heden zijn eigen definitie heeft van wat de hoofdverblijfplaats van een persoon is. Om deze reden moet je deze punten laten controleren door een specialist zodat u geen dubbele belasting betaalden.

Wanneer word ik beschouwd als een resident? Wat zijn mijn verplichtingen? Wanneer word ik belastingplichtig voor inkomstenbelasting?

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken beschouwt u als een resident nadat de politie afdeling "foreign nationals" u het zogenaamde "Certificado de registro como residente comunitario" certificaat heeft gegeven. De Spaanse belastingdienst beschouwt u als een resident als u meer dan 183 dagen in Spanje bent en uw zakelijke en prive-belangen hebt overgezet naar Spanje. Het naar school sturen van uw kinderen is een goede indicatie zijn dat Spanje uw nieuwe fiscale vestigingsplaats is. Dit is ook de reden dat de Spaanse fiscale politie controles op scholen uitvoeren.

Ik sta geregistreerd bij de lokale gemeente in Spanje en ik heb ook een "resident" certificaat. Betekent dit dat ik een "tax resident" ben?

Nee een "resident" certificaat alleen heeft geen invloed op uw wettelijke fiscale status. Het kan alleen worden opgevat als een indicatie van de fiscale vestigingsplaats maar heeft verder geen gevolgen.

Welke verplichtingen hebben "tax residents"? Wanneer word ik belastingplichtig voor de inkomstenbelasting?

Vanaf het moment dat de Spaanse belastingdienst u classificeert als belastingplichtig bent u verplicht jaarlijks uw belastingaangifte te doen. Dit geldt voor al uw "assets" in Spanje. De jaarlijkse deadline is voor 1 juli. U bent dan wettelijk verplicht om zowel uw Spaanse inkomen te verklaren en al iw andere inkomsten in het buitenland op basis van "assets" die u daar heeft. Als u in een ander EU land al een belasting aangifte heeft gedaan wordt daar rekening mee gehouden zodat u niet dubbel betaald.

In Spanje worden belasting aangifte verdeeld in twee categorieën:

1 Mensen die normaal bij wet niet verplicht zijn om een aangifte van inkomstenbelasting in te dienen (no obligados a declarar). Deze omvatten, bijvoorbeeld, werknemers die voor 1 werkgever gewerkt hebben en niet meer dan 22.000 euro dat jaar hebben verdient. Deze categorie omvat ook gepensioneerden die zijn onderworpen om hier belasting te betalen. Ook werknemers die bij verschillende werkgevers hebben gewerkt maar dat jaar niet meer dan 10.000 euro verdiend hebben.

2 Ieder ander is wettelijk verplicht om een aangifte inkomstenbelasting (obligados een declarar)in te dienen.

Als u verder nog vragen heeft of uitleg wilt hebben over bepaalde kwesties raden wij u sterk aan een fiscalist met diepgaande kennis van het Spaanse fiscale recht te spreken. Dit kan een hoop tijd en energie schelen.

Bel ons op:   020 - 6825421

informatie aanvragen

Meer informatie omtrent een huis kopen op Ibiza? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag.